غرفه الوطن العربي

أهلا بك بمنتدى غرفه الوطن العربي

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

غرفه الوطن العربي

أهلا بك بمنتدى غرفه الوطن العربي

غرفه الوطن العربي

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

غرفه الوطن العربي لكل العرب من المحيط الى الخليج

المعارض الدولية

المواضيع الأخيرة

»  عشقت مكان يجمعنا
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالسبت نوفمبر 02, 2013 11:18 pm من طرف بنفسجيه

» للبيع: 2011 LEXUS LX570 - $17,000 USD
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالسبت مايو 11, 2013 4:21 am من طرف محركالسيارة

» للبيع: 2011 LEXUS LX570 - $17,000 USD
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالسبت مايو 11, 2013 4:14 am من طرف محركالسيارة

»  “الحرب الأهلية في سوريا تواجه طريقا مسدودا”
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالأحد ديسمبر 23, 2012 12:57 pm من طرف الشامي

» الرومانسية المفقودة...
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 22, 2012 8:45 pm من طرف الشامي

»  ما الذي يدفع الزوج للهروب إلى أخرى؟!
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 22, 2012 8:26 pm من طرف الشامي

» ايران تقول صواريخ حلف شمال الاطلسي تضر بامن تركيا
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 22, 2012 8:15 pm من طرف الشامي

» الأسد قلق ولا ينام في بيته.. ونظامه هرب إلى الساحل
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 21, 2012 10:07 pm من طرف الشامي

» تجمع أنصار الإسلام يتوعد بهجمات قريبا في دمشق
طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 21, 2012 8:29 am من طرف الشامي

عداد الزوار


    طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم

    avatar
    الشامي
    من فريق العمل
    من فريق العمل


    عدد المساهمات : 5919
    نقاط : 20236
    37
    تاريخ التسجيل : 30/03/2009
    الموقع : https://arabianhome.yoo7.com

    طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  Empty طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم

    مُساهمة من طرف الشامي الخميس أغسطس 09, 2012 8:56 pm

    طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم  81543446



    المقادير:
    5 شرائح لحم ستيك بتلو
    5 ملعقة كبيرة دقيق
    4 كوب شوربة لحمة
    2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
    2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
    2 كوب مشروم مقطّع شرائح
    ثمرة بصلة كبيرة مقشرة ومفرومة
    كوب كريمة لباني
    ملح وفلفل

    الطريقة:
    1- تبّلي شرائح اللحمة بالملح والفلفل، وغطّي اللحمة بالدقيق كويس من الناحيتين.
    2- حمّري شرائح اللحمة في الزيت لمدة 5 دقائق من كل جانب أو لغاية ما يبقى لونها بني وبعد كده شيليها على جنب.
    3- شوّحي البصل في نفس الطاسة اللي حمّرتي فيها اللحمة لغاية ما يبقى لونها دهبي.
    4- ضيفي ملعقتين من الدقيق على البصل، وقلّبيهم كويس مع بعض، لغاية ما الدقيق يتجانس ويدوب مع الزيت والبصل، وبعد كده ضيفي عصير الليمون والشوربة مع التقليب لغاية ما كل المكونات تتجانس.
    5- بعد كده ضيفي معاهم المشروم مع الاستمرار في التقليب، وبعد كده ضيفي اللحمة على الخليط، ولما تبدأ الشوربة في الغليان ضيفي الكريمة اللباني مع الاستمرار في التقليب.
    6- سيبي البيكاتا على نار هادية لمدة من 15 : 20 دقيقة أو لغاية ما اللحمة والصوص يستووا تماما، وبعد كده اغرفي اللحمة في طبق التقديم وغطّيها بالصوص والمشروم.. وبالهنا والشفا.

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 12, 2024 7:24 pm